UČITE ENGLESKI

Hrvatsko-američko društvo nudi raznolike dinamične tečajeve engleskog namijenjene EFL polaznicima u Zagrebu.

Koji tečaj je najbolji za vas?

  • Konverzacijski tečajevi,
  • Engleski za početnike,
  • Poslovni engleski,
  • Intenzivni tečajevi,
  • Individualni tečajevi,
  • Specijalizacijski tečajevi itd…

Zajednička točka svim ovim tečajevima je stručnost predavača koji su svi visoko-obrazovani izvorni govornici engleskog jezika koji će vam pomoći da naučite engleski u što kraćem roku. Tečajevi su strukturirani tako da maksimiziraju rezultate i nauče vas govoriti, pisati i čitati na engleskom brže od konkurencije.

“I really enjoyed our lessons. Thank you for helping me improve my English. My job requires a lot of meetings so I have to communicate clearly.”

Margareta Š.

“My daughter really enjoyed her SAT lessons. ”

Lidija M.

UČLANITE SE

Vaše članstvo će biti aktivirano kada uplatite godišnju članarinu i potpišete (papirnatu) prijavnicu.
Članarina se može uplatiti osobno na adresi Hrvatsko-američkog društva, Petrova 119.
U roku od 2 dana dobiti ćete podatke za uplatu (poziv na broj + žiro račun za uplatu) na Vaš e-mail. Hvala!

Specijalizirani Tečajevi

Engleski za odrasle

Umorni ste od klasične nastave i nedostatka napretka u usvajanju jezika? Ide li Vam na živce nemaštovitost i nefleksibilnost staromodnih i iz ropotarnice izvučenih predavača? Pravo rješenje Vas čeka u našem novom čvorištu, stručno stvorenom za sve one koji žele hitro i bez velikih muka svladati moderan engleski jezik te za one napredne koji su željni novih jezičnih izazova naprednog i poslovnog engleskog. U jedinom engleskom čvorištu u Hrvatskoj čeka Vas ekipa mladih i stručnih izvornih govornika engleskog jezika pretežito iz Sjeverne Amerike. Ovaj program uspijeva u vrlo kratkom vremenskom razdoblju osposobiti polaznike da (pro)govore engleskim jezikom bez straha i opterećenja razmišljanjem o gramatičkim pogreškama dok istodobno usvajaju pravilan gramatički izražaj. Rad u malim grupama uz individualni pristup svakom polazniku, omogućuje da svatko govori veliki dio sata i tako stječe samopouzdanje i svijest o vlastitom napretku. Druženje i rad s izvornim govornicima omogućuje stalno uspoređivanje kultura i sustava bilo američkog, kanadskog, australskog ili britanskog s hrvatskim običajima i načinom života. Međusobni susreti grupa, debate i zajednički sati druženja nakon nastave polaznika i stranaca također doprinose kvalitetnijem usvajanju i stjecanju govornih vještina i znanja engleskog jezika. U tijeku je i proces institualnog povezivanja sa ustanovama za visoko obrazovanje u SAD-u koji će biti od velike koristi našim polaznicima. Raznolikost i zanimljivost tema, izmjena mnogobrojnih aktivnosti, korištenje poticajnih i interesantnih materijala samo su dio ove uspješne programske priče. Nastava je pokriva čitanje, pisanje, gramatiku, konverzaciju i debate koristeći TV, CD, DVD i video pomagala.

SAT

SAT je potreban za sve učenike koji žele studirati u SAD-u. Test se sastoji od dva dijela: engleskog i matematike. Test poseban naglasak stavlja na vokabular i razumijevanje. Naše pripreme obuhvaćaju strategije i trikove za ostvarivanje što boljeg rezultata na testu. Naš savjet je da se s pripremom počne već u prvom ili drugom razredu srednje škole. Minimalni skor za dobivanje sportske stipendije je 800 bodova. Trenutačno HAD ima oko 20 studenata na raznim fakultetima u SAD-u koji su se pripremali s nama, a neki od fakulteta su Cornell, Brown, Dartmouth, Minnesota, Purdue, Nebraska, Mississippi, Maine, itd.

TOEFL

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) test se koristi za procjenu znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije materinji jezik, kako bi razumjeli sjevernoamerički engleski koji se koristi i izgovara, piše i čita na fakultetima i sveučilištima. Većina ljudi koji polažu TOEFL planiraju studirati na fakultetima i sveučilištima u kojima se nastava izvodi na engleskom jeziku. Osim toga, mnoge vladine agencije, institucije za dodjelu stipendija, institucije za izdavanje raznih dozvola, koriste rezultate TOEFL testa za procjenu znanja engleskog jezika. Hrvatsko-američko društvo je prvo u Hrvatskoj nudilo kvalitetnu pripremu za TOEFL ispit. Naša preporuka srednjoškolcima je da polažu TOEFL test u trećem razredu srednje škole. Priprema bi trebala početi najkasnije u prvom semestru drugog razreda srednje škole. Nudimo grupne tečajeve i individualnu poduku za TOEFL. Trenutno više od 4.400 prijediplomskih i diplomskih fakulteta i sveučilišta, strukovnih škola, institiucija za dodjelu stipendija, koriste rezultate TOEFL testa. TOEFL testom se ocjenjuje znanje engleskog jezika u čitanju, slušanju, govoru i pismu. TOEFL (IBT) test se sastoji od četiri cjeline: • Slušanje – ocjenjuje sposobnost razumijevanja engleskog jezika sjeverno-američkog govornog područja • Struktura – ocjenjuje sposobnost prepoznavanja jezika primjerenog standardnom pisanom engleskom. • Čitanje – ocjenjuje sposobnost razumijevanja kratkih odlomaka koji su slične u temi i stilu sa akademskim tekstova koji se koriste na sjevernoameričkim fakultetima i sveučilištima. • Pisanje – mjeri sposobnost pisanja na engleskom jeziku na zadanu temu.

Poslovni engleski

Danas je glavni jezik poslovnog komuniciranja, bez sumnje engleski i stoga svatko tko se ozbiljno želi uključiti na europsko i svjetsko tržište mora suvereno njime vladati. Predavač izvorni govornik, metodički raznovrsnim tehnikama, upućuje poslovne ljude u ‘tajne’ i zakonitosti modernog poslovanja.Ovaj šestotjedni intenzivni tečaj namjenjen je onima koji žele unaprijediti svoje govorne i pismene vještine te ih uskladiti s uvriježenim međunarodnim standardima. Preporučujemo ovaj tečaj svima koji rade ili namjeravaju raditi u stranim tvrtkama. Tečajevi su prilagođeni specifičnim potrebama naših polaznika. Opcije uključuju opći poslovni tečaj koji pokriva poslovne komunikacije, intervjuiranje, pregovaranje, telefoniranje, pisanje životopisa, dopisa, ugovora itd. Također nudimo i specijalizirane poslovne programe koji pokrivaju bankarstvo i financije, vanjsku trgovinu, turizam, pravo, marketing itd.